Portal Pelajar
Menyediakan Maklumat/Berita-Berita Terkini dari Masa Ke Semasa

Bersempena dengan Sambutan Bulan Kemerdekaan dan Hari Malaysia pada tahun 2017, Bahagian Kemahiran dan Teknikal (BKT) MARA akan menganjurkan pertandingan MARA YOUTH TALENT ( MY Talent ) versi video pendek. Pertandingan ini terbuka kepada semua pelajar Institusi Pendidikan MARA (IPMa).

 

Tarikh Tutup penyertaan: 4 Sept 2017

Jangan lupa baca terma dan syarat seperti di dalam poster ok...jangan lepaskan peluang ini!!

 

Disertakan bersama-sama ini Draf Pertama Jadual Peperiksaan Akhir Sesi Jun-Sept 2017 untuk perhatian para pensyarah dan pelajar.
 
Mohon para pensyarah dan pelajar menyemak jadual tersebut. Sekiranya terdapat pertindihan kursus (terutamanya pelajar yang mengulang kursus) sila maklumkan pada pihak Unit Peperiksaan dan Persijilan Kolej (UPPK) sebelum 24 Julai 2017 (Isnin).
 
Sekian terima kasih.
 
 
 

 

 

Dear Partner

UNSW Business School will once again be offering International High Achievers Scholarships, valued at AUD$10,000 each, for Semester 2 (July) 2017 undergraduate applicants from eligible pathway partner institutions in Hong Kong, Indonesia, Malaysia, Singapore and Vietnam.
 
Please refer to the UNSW Business School International High Achievers Scholarship website for more information.
 
I encourage you to promote this Scholarship to your students who are considering applying, or have applied to study at UNSW Business School in Semester 2 (July) 2017. Kindly distribute this email to any of your colleagues to whom this information will be of interest, including program heads and counselling staff.
 
Kind regards
 
Jo Illingsworth | International Engagement
UNSW Business School | UNSW Australia

Web
www.business.unsw.edu.au

 

 Perhatian kepada Pelajar KPMB

Pendaftaran kursus dalam talian sesi Mei-Okt 2017 dibuka mulai  26 Mei 2017  di Pautan Pelajar -> Pautan Pelajar -> E-Result/E-Registration. Sila rujuk memo yang telah disertakan. 

Sebarang Pertanyaan sila rujuk pihak UPP KPMB .

 

 

:: Senarai  Kelas Yang Ditetapkan Mengikut Program:

>> DAB Sem 2A
>> DAB Sem 3A
>> DAB Sem 3B
>> DAB Sem 4A
>> DAB Sem 5A
>> DAB Sem 5B
>> DAB Sem 6A
>> DAB Sem 7A

Keputusan Peperiksaan Akhir Sesi Jan-Mei 2017 boleh disemak mulai 20 MEI 2017 (Sabtu) jam 10 pagi di pautan PELAJAR -> PAUTAN PELAJAR -> E-RESULT/E-REGISTRATION.  Slip keputusan online seperti di paparan hanya boleh digunakan untuk urusan rasmi setelah mendapat pengesahan daripada pihak UPP kolej. Semua tarikh yang tertera tertakluk kepada perubahan. Sebarang pertanyaan sila rujuk kepada UPP KPMB.
 

Kepada pelajar yang tidak boleh melihat keputusan, mohon membuat bayaran denda di kolej KPM Beranang bagi membolehkan keputusan anda dipaparkan. Pembayaran denda boleh dibayar pada 22 MEI 2017 (Isnin) di pejabat pentadbiran dan mohon kemukakan resit membayar ke Unit Peperiksaan & Persijilan Kolej (UPPK) untuk proses membuka sekatan.